Let’s connect!

"Voor jou"

Orthomoleculair & regulier

In de praktijk

Vanuit mijn opleidingen wordt er veel waarde gehecht aan ‘Evidence Based Practice’. Dat houdt in dat veel informatie gebaseerd is op wetenschappelijk onderbouwde feiten en onderzoeken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat we door dit soort onderzoeken inmiddels van veel stoffen te weten zijn gekomen waarvoor ze nodig zijn om belangrijke processen in het lichaam goed te kunnen laten verlopen.

Echter, de wetenschap is naar mijn mening niet altijd toereikend genoeg. Als er (nog) geen wetenschappelijk bewijs is voor iets, wil dat niet zeggen dat er helemaal geen bewijs of ervaring is.

 

In mijn consulten vul ik het daarom graag aan met een deel Practice Based (Evidence). Dit heeft als gevolg dat een groot gedeelte van mijn adviezen voortkomt uit ervaringen die ik zelf heb opgedaan in de afgelopen jaren. Hier vallen ook de resultaten onder die zijn voortgekomen uit succesvolle interventies bij cliënten die jou zijn voor gegaan.

 

Ik werk als orthomoleculair therapeut volgens de uitgangspunten van evolutie, deep learning, het zelfherstellend vermogen, de oorzaak van de klacht achterhalen, holisme en de balans tussen belasting en belastbaarheid.

 

De orthomoleculaire geneeskunde is in geen enkel geval een vervanging van de reguliere geneeskunde.

Laboratoriumonderzoek

Naast de uitgebreide intake zie ik in sommige gevallen een waardevolle toevoeging in het gebruik van bloed-, feces-, urine-, haar- en/of speekselonderzoeken.
Dit hoeft zeker niet altijd! We kijken samen of dit van toegevoegde waarde kan zijn in jouw situatie.

 

Voor deze onderzoeken werk ik samen met het laboratorium van RP Sanitas Humanus. Hun uitgangspunt luidt: ‘we focussen niet op alles wat mogelijk is, maar juist op dat wat therapeutisch noodzakelijk is’. Hier sluit mijn visie heel goed op aan.

 

Als we besluiten om laboratoriumonderzoek(en) in te zetten voor jouw traject dan krijg je van mij je testset(s) mee bij de intake. Voor bloedonderzoek(en) verwijs ik je naar een prikpost in de directe omgeving van mijn praktijk of anders een prikpost die voor jou makkelijk te bereiken is. De onderzoeksmaterialen voor andere onderzoeken zijn gemakkelijk thuis af te nemen. Binnen twee weken na ontvangst in het laboratorium krijg ik de uitslag.

 

Deze uitslag bespreken we bij het vervolgconsult!