Let’s connect!

"Voor jou"

Mijn gezondheidsreis

Hi!

Mijn naam is Esmay. Ik hou van koken, het maken van mooie foodfoto’s en het ontdekken van knusse, nieuwe plekjes en restaurantjes. Daarnaast schrijf ik graag, lees ik met plezier over de meest diverse onderwerpen en kan ik uren door Instagram heen scrollen voor het opdoen van inspiratie op al deze gebieden. Wat misschien wel mijn grootste passie geworden is, is mijn levenslange zoektocht om zoveel mogelijk te leren over alles wat onze gezondheid als mens ondersteunt, om op deze manier vol energie en passie door het leven te gaan.

Hoe mijn gezondheidsreis begon…

Als baby werd 4 maanden na mijn geboorte een zeldzame hartafwijking ontdekt. Ik bleek 2 aortabogen te hebben in plaats van 1. En omdat de aortabogen om de slokdarm en luchtpijp zaten, werden deze naarmate ik groeide steeds meer dichtgeknepen. Dit maakte eten, drinken en ademhalen erg moeilijk. Ik werd geopereerd en er werd 1 aortaboog verwijderd. Het was natuurlijk een ietwat bewogen start, maar na deze ingreep werd ik gezond verklaard en was ik meteen van mijn hartpatiënt-titel af.

 

Als jong meisje heb ik wel altijd het gevoel gehad dat er iets ‘mis’ was, maar ik kon er nooit mijn vinger op leggen. Toen ik opgroeide, kwam ik vaker bij de dokter dan de meeste andere kinderen en had ik te maken met van alles, waaronder regelmatige misselijkheid, allergieën en ondergewicht. Zoals mensen wel eens over mij grapten: ‘het meisje dat omver geblazen wordt bij het eerste zuchtje wind’, zowel letterlijk als figuurlijk.

 

Toen ik 13 was bleef het niet meer bij die kleine periodes van algehele malaise. Van de een op de andere dag lukte vrijwel niks meer van wat mijn vriendinnen als de normaalste zaak van de wereld ervaarden. Met slapeloosheid, chronische hoofdpijn, extreem pijnlijke spieren en een compleet uitgeput gevoel, zat ik vast aan de bank of lag ik op bed. Dit heeft enkele jaren geduurd. Alles werd onderzocht, elk lichaamsdeel werd gescand en elke test werd uitgevoerd.
Er kwam alleen geen oorzaak, diagnose of oplossing.

 

Verschillende vormen van pijnstilling werden voorgeschreven en in één van de laatste gesprekken met de kinderarts werd cognitieve gedragstherapie als ‘noodoplossing’ geadviseerd. Bij cognitieve gedragstherapie gaan ze er vanuit dat problemen en klachten beïnvloed en in stand gehouden worden door gedachten en gedrag. Ondanks dat ik me er gedeeltelijk in kan vinden dat onze gedachten van grote invloed zijn op ons energieniveau en ons gezonde ‘happy’-gevoel, wist ik dat dit niet mijn oplossing zou zijn. Ook werden de pijn en de andere symptomen niet minder van de medicatie.

 

Achteraf begrijp ik waarom. De pijn was het symptoom, niet de oorzaak. De klachten waren seintjes van mijn lichaam om aan te geven wat er mis was en waar de aandacht eigenlijk écht naar toe zou moeten gaan. Ik ben iemand die de toegang tot levensreddende medicijnen respecteert en zeer waardeert, maar die er op zo’n jonge leeftijd niet in geloofde dat mijn klachten ‘tussen mijn oren zaten’ als er simpelweg geen label voor gevonden kon worden.

Een andere aanpak…

Toen ik opnieuw geen echte antwoorden kreeg, realiseerden mijn ouders zich dat we een alternatieve aanpak moesten zoeken. Dankzij hen zijn we naast de reguliere onderzoeken verder gaan kijken. Van (elektro-)acupunctuur en bio-resonantie, tot aan de traditionele Chinese geneeswijzen en aanpassingen in mijn voedingspatroon aan toe, we probeerden alles. Het was een enorme puzzel waarin veel aspecten samen gebracht moesten worden. Elke therapeut had zijn bijdrage en legde een ander stukje van de puzzel.

 

De focus werd gelegd op het bevorderen van mijn ontgiftingscapaciteit (het kunnen elimineren van toxines), het herstellen van de spijsvertering en daarnaast het aanpakken van diverse virale infecties.

 

Er ontstonden kleine, hoopvolle momentjes van verbetering.  
Mijn chronische slapeloosheid van 5 maanden verbeterde en ook mijn misselijkheid nam af. Licht en geluid kon ik beter verdragen en ook kon ik weer een stukje lopen zonder evenwichtsproblemen en het happen naar adem.

 

Ik realiseerde me steeds meer dat alle schijnbaar afzonderlijke problemen op een of andere manier met elkaar verbonden waren.

Zo ontstond mijn grootste passie…

Door de verbetering die optrad kon ik eindelijk terug naar school en heb ik alsnog mijn middelbare school diploma kunnen behalen.
Met de ervaring vanuit mijn eigen gezondheidsreis wist ik dat ik een andere weg zou inslaan dan de meeste leerlingen.
Ik besloot om mijn hart te volgen en te starten met verschillende opleidingen binnen de orthomoleculaire geneeskunde.

Ik wil op zoek naar de échte oorzaak van klachten…

Ik wil uit kunnen leggen waarom voeding, kruiden, supplementen en leefstijl van enorm groot belang zijn geweest om mijn lichaam te ondersteunen toen niets anders een verschil maakte. Het zal een levenslange missie zijn om de verklaring hierachter uit te dragen via dit platform, mijn consulten en sociale media.

 

Uit mijn ervaring is een passie ontstaan en vanuit deze passie is nu officieel mijn onderneming geboren. Ik volg deze passie dagelijks met de volste overtuiging omdat ik erin geloof dat het mijn levenswerk is om de informatie te delen die ik nodig had toen ik het moeilijk had.

 

Op deze manier hoop ik inzicht en herstel te kunnen bieden aan alle mensen die net als ik, intuïtief voelen dat er altijd meer is, dat er altijd een oorzaak is en dat er áltijd nieuwe mogelijkheden zijn.

 

Dank je wel dat je hier met mij bent.

 

Liefs, Esmay