Let’s connect!

"Voor jou"

Het verhaal achter mijn logo

Hi!

Mijn allereerste blogpost is een feit en wat vind ik het leuk dat je deze leest!

Op dit blog zal ik veel schrijven over voeding, leefstijl, wetenschappelijke én persoonlijke bevindingen. Dit vul ik aan met alles wat aansluit op het hebben van een holistische visie.

Een 'wat' visie?

Als je de term ‘holistische visie’ intypt op Google, krijg je de volgende toelichting: “Iemand die iets op een holistische manier bekijkt, kijkt naar het geheel en niet naar de som van de losse onderdelen waaruit het is opgebouwd. De functies van de mens zijn wel te onderscheiden maar niet onderling te scheiden”.

In misschien wat saaie woorden, is dit inderdaad waar het op neer komt.

 

Wat dit betekent voor mijn blogposts, is dat de onderwerpen heel divers zullen zijn. Er zijn tenslotte ook héél veel factoren die van invloed zijn op ons als mens en daarbij dus ook onze gezondheid. Denk aan het effect van ademhaling, het effect van rustig sporten of juist intensief sporten, het effect van stress, maar ook de gevolgen van gedachten en emotionele gebeurtennissen.

 

Vanuit deze diversiteit en visie ontstond ook de inspiratie voor mijn logo.

Voeding

In de praktijk is voeding vaak de basis voor een goede gezondheid. In mijn consulten wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Deze basis zie je in het logo terug als de besjes onderaan de cirkel.
Wist je trouwens dat de blauwe bes de koningin onder de antioxidanten wordt genoemd?
Wellicht wordt dat nog wel een aparte blog voor in de toekomst!

Aanvulling

Daarnaast wordt het voedingsadvies in de praktijk aangevuld met tips rondom leefstijl, kruiden en supplementen. Vanuit de basis van voeding, onderaan de cirkel, nemen we met het toevoegen van kruiden en supplementen een volgende stap, gerepresenteerd door de lavendel in het logo. Ik ben ervan overtuigd dat kruiden en de juiste voedingsstoffen een hele belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het optimaliseren van onze gezondheid.

Wist je toevallig dat onze grond tegenwoordig veel minder voedingsstoffen bevat dan 50 jaar geleden?
Hierdoor ontstaan (grote) tekorten aan belangrijke vitamines en mineralen waardoor de processen in ons lichaam soms niet meer optimaal kunnen verlopen. Hierbij bieden kwalitatief goede supplementen écht een uitkomst!

Bloeien

Met deze basis vanuit voeding en de aanvulling van suppletie en leefstijlveranderingen, creëren we samen weer een stevige ondergrond zodat jij van daaruit weer kunt bloeien.

Laat dit laatste nou net mooi passen bij de symboliek van de zonnebloem!

‘Leef als een zonnebloem. Plant je wortels stevig in de grond en groei naar waar de zon schijnt.’

Oftewel: zorg voor een goede gezondheid zodat je vol energie en passie jouw leven kan lijden.

 

Bij dit hele proces, van basis tot bloeien, ben ik er om je te ondersteunen.
Ik reik je de hand om samen aan de slag te gaan met het herstellen en optimaliseren van jouw gezondheid.

 

En dat alles, maakt de cirkel weer rond.

Liefs,
Esmay